Magnus Jansson

Jag bor på Mälaröarna utanför Stockholm och har gjort så i stort sett hela mitt liv förutom kortare uppdrag utomlands i USA och Tyskland. Jag var ganska sen på bollen att ta MC kort, först 2005 i 40-års åldern var det dags. I och med mitt arbete som har inneburit mycket resor har jag också haft möjlighet att köra en hel del MC där jag råkat befinna mig vilket har gett mig en förkärlek för Södra Kaliforniens fantastiska natur och tillhörande småvägar.

Jag kör just nu en R 1250 GS vilket för mig är en utmärkt kompromiss (schweizisk armékniv) – kan allt men är inte perfekt till något, dvs det fungerar lika bra att lasta fullt och ta motorvägar ner till södra Tyskland som att ta den på grusvägar upp till sommarhuset i norra Hälsningland.

För mig är huvudsaken när jag är på en resa med mc själva resan, dvs resvägen betyder allt – ska jag turista och kika på sevärdheter i städer eller på andra ställen kan jag lika gärna flyga eller åka bil. Detta kommer också spegla sig i de resor jag erbjuder.

Vägen till att starta ett resebolag för mc-resor gick via ett par resor som guide för SMC travel vilket fick mig att inse att det är väldigt roligt att dela med sig av trevliga vägar.